Opetussuunnitelmat 

Kivistön Musiikkiopisto Musaiikissa voi opiskella yhtä hyvin pelkän antoisan harrastamisen näkökulmasta kuin hyvinkin tavoitteellisesti.

Tämän mahdollistavat kaksi, rinnakkaista opetussuunnitelmaamme:

YLEINEN OPPIMÄÄRÄ

Taiteen perusopetuksen yleisessä oppimäärässä musiikkiopisto-opinnot koostuvat mosaiikkimaisesti erilaisista vapaavalintaisista opintokokonaisuuksista, joita oppilas on suorittanut ryhmäopetuksessa ja soitto- tai laulutunneilla. Tästä tulee myös musiikkikoulumme nimi MUSAIIKKI.

Yleisessä oppimäärässä oppilas valitsee monista vaihtoehdoista juuri ne opinnot, jotka häntä eniten kiinnostavat, esim. omat soittotunnit ja bändisoiton. Pakollisia suorituksia ei ole. Valittujen opintokokonaisuuksien suoritukset (osallistumisperiaatteella) kirjataan ylös. Kun opintoja on kertynyt riittävä määrä, oppilas saa yleisen oppimäärän päättötodistuksen.

LAAJA OPPIMÄÄRÄ

Laajassa oppimäärässä oppilas opiskelee tavoitteellisesti ja pyrkii edistymään aina kohti seuraavaa taitotasoa ja hankkimaan monipuoliset tiedot ja taidot. Oppilaan jatkuva itsearviointi ja arviointi tukee musiikillista kehitystä.

Laajassa oppimäärässä opiskeltaessa oppilaan tulee olla valmis osallistumaan soittotuntien ohella myös ryhmäopetukseen. Oppilas saa mahdollisuuden saavuttaa tavoitteittensa mukaisen ja päättötodistuksen edellyttämän taitotason soittamisessa, laulamisessa ja muissa opinnoissaan.