SOITTOSTARTTI-PROJEKTI  


Musaiikki on saanut Opetusministeriön avustuksen, jolla mahdollistetaan edullisia harrastetunteja heti koulupäivän perään alakoululaisille seuraavissa kohderyhmissä:


MARTINLAAKSON KOULUSSA: SOITTOSTARTTI MARTINLAAKSON 3.-9. MUSIIKKILUOKKALAISILLE (Täydennykseksi on otettu mukaan myös 1.-2. luokkien oppilaita.)

AURINKOKIVEN KOULUSSA JA SIMONKALLION KOULUSSA: STARTTI 3. MUSIIKKILUOKKALAISILLE

KAIVOKSELAN KOULUSSA: STARTTI KAKKOSLUOKKALAISILLE

Herätellään henkiin Länsi-Vantaalaisia perinteitä, että kaikki musiikkiluokkalaiset soittavat.
Tämän projektin kautta tuen piiriin pääseville opetusmaksu ei ole soittoharrastuksen aloittamisen este! 

Soittotunnit ovat kätevästi omalla koululla heti koulupäivän perään. Koska valtaosa oppilaista on Martinlaaksosta tai Aurinkokivestä, ryhmäopetusaineet on kuitenkin keskitetty näille kouluille: Martinlaaksoon ja Aurinkokiveen.

Oppilas saa saman 39€ lukukausimaksun hintaan käydä minipituisilla 15 min soittotunneilla (tai 30min pituisilla tunneilla kaverin kanssa) ja lisäksi musiikin perusteissa (alkeistaso ja jatkotaso), jousiorkesterissa ja bändissä. 

Aurinkokiven koululta ei löytynyt kuoronjohtajalle sopivaa päiväaikaa starttioppilaille ja muille Musaiikin oppilaille ilmaiselle lapsikuorolle, joten se järjestetään poikkeuksellisesti Maitorpan päiväkodilla maanantaisin klo 17.30-18.15, aloitus syysloman jälkeen.

Keväällä 2018 tarjolla on lisäksi sävellysworkshopit ja musiikkiteknologiaa i-padeja käyttäen.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni valitsisi soittotunnin lisäksi ryhmäopetusaineita ja yhteismusisointia. 

Soitinvalikoima on seuraava: Viulu, rummut, sello, piano, kitara/ sähkökitara, ukulele.

Startti ei korvaa perinteisiä soittotunteja, se on vasta startti, jolla pääsee alkuun ja kokeilemaan. (Starttiopinnoissakin toki on voinut opiskella nyt useamman vuoden peräkkäin Opetsuministeriön tuen ansiosta.)

Jos haluaa kesken kauden ottaakin pidemmät soittotunnit tai enemmän kertoja, myös se on mahdollista Soittostartissa aloittaneelle Musiikkiopisto Musaiikin kautta, pienellä lisämaksulla.