Soitonopetuksen opetusmaksut, syyslukukausi 2018

Opetus sisältää 12 omaa soittotuntia + esiintymisviikon eli vapaaehtoiset esiintymiset solistisesti ja/ tai yhtyeissä + maksuttoman osallistumisen vapaavalintaiseen ryhmäopetukseen. 

Ryhmäopetusaineiden päivitetty aikataulusuunnitelma julkaistaan 10.9. jolloin alkaa ilmoittautuminen ryhmäopetukseen. Ryhmäopetustunnit käynnistyvät syyskuun puolivälin jälkeen. Keväällä 2019 jatketaan syksyllä alkaneissa ryhmissä ilman eri ilmoittautumista ja uusia otetaan mukaan, mikäli tilaa on. Tarjolla on mm. musiikin perusteita, kuoroja, yhteissoittoa ja bändisoittoa.

Lukukausimaksu maksetaan 3 erässä syys-marraskuussa. 

 • 15 min/ vko solistisesti, ei ryhmätunteja = 247,2€ (84€/ erä)
 • 20 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 360,5€ (121,8€/ erä)
 • 25 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 408,9€ (138 €/erä)
 • 30 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 447€ (150,7€/ erä)
 • 40 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 529,4€ (178,1€/ erä)
 • 45 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 592,25€ (199€/ erä)
 • 50 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 650€ (218,3€/ erä)

Vantaan Musaiikki ry:n jäsenmaksu 5€/ lukukausi maksetaan maksuerien yhteydessä. Soitonopetuksen sisarusalennus on 10%. Alennuksen saa toinen sisaruksista. Jos tunnin pituus ei ole sama, alennuksen saa se, jonka tunti on lyhyempi tai opetusmaksu pienempi.

Sivuaineen hinnassa on 20% alennus verrattuna pääaineen hintaan.

Edulliset "kaveritunnit": Oppitunnin ja syyslukukauden maksut voi myös jakaa soittokaverin kanssa! Silloin opetukseen ei kuulu erikseen ryhmätunteja:

 • 30 min/ vko kaverin kanssa = 247,2€/ lapsi (84€/ kolme erää)
 • 30 min/ vko kolme kaverusta = 165€/ lapsi (56,7€/ kolme erää)
 • 40 min/ vko kaverin kanssa = 325,5€/ lapsi (110,2€/ kolme erää)
 • 40 min/ vko kolme kaverusta = 217€/ lapsi (74€/ kolme erää)

Tällaisia kaveritunteja tarjolla mm. viulussa, kitarassa, nokkahuilussa, kanteleessa ja pianossa. Molemmat kaverukset laittavat ilmoittautumiseen lisätiedoiksi soittoparin nimen.

Jos oppilaalle varataan kolme lisäsoittotuntia, lisäpaketin hinta on 20% lukukausimaksusta. 

- Toivomme, että saamme vielä jatkokauden rahoituksen Soittostarttiin. Jos saamme, se jatkuu Martinlaakson ja Aurinkokiven kouluilla ON SOITTOSTARTTIOPETUSTA edullisin soittotunnein uusille musiikkiluokkien oppilaille ja niille, jotka keväällä pyrkivät musiikkiluokille. Hinnat ovat erittäin alhaiset (39€/ peruspaketti), koska opetus on Opetusministeriön tukemaa kokeilua. Jos tukirahoitus jatkuu, erityinen painopistealue 2018-19 on lisäksi ohjattuun BÄNDISOITTOON aktivointi. Tähän opetukseen otetaan oppilaita laajalla ikähaitarilla 3.-9. luokilta.

Oppilaasta johtuvia poissaoloja ei korvata, mutta opettajan joutuessa peruuttamaan, tunti korvataan esim. kauden lopussa. Yksi tällainen tunti voidaan korvata luokkatuntina.

Syyslukukaudella mukana olevat oppilaat jatkavat lukuvuottaan automaattisesti myös kevätlukukaudelle. Jos oppilas ei jatka enää keväällä, lukuvuosi on mahdollista keskeyttää syyslukukauden jälkeen ilmoittamalla asiasta kirjallisesti sähköpostilla 1.12. mennessä osoitteeseen musaiikki(at)musaiikki.fi

Kaikki kevätlukukaudella soittaneet oppilaat vastaavat huhtikuussa sähköpostikyselyyn, jossa ilmoittavat joko jatkamisesta syksyllä 2018 tai opintojen lopettamisesta/ keskeyttämisestä syksyksi. Jatkoilmoittautumisen voi tehdä myös kotisivujen ilmoittautumislomakkeella.