Soitonopetuksen opetusmaksut, syyslukukausi 2017

Opetus sisältää 12 omaa soittotuntia + esiintymisviikon eli vapaaehtoiset esiintymiset solistisesti ja/ tai yhtyeissä + maksuttoman osallistumisen vapaavalintaiseen ryhmäopetukseen. 

Ryhmäopetusaineiden päivitetty aikataulusuunnitelma julkaistaan 11.9. jolloin alkaa ilmoittautuminen ryhmäopetukseen. Ilmoittautuminen tapahtuu näiden kotisivujen lomakkeella (16.9. mennessä). Keväällä 2018 jatketaan syksyllä alkaneissa ryhmissä ja uusia otetaan mukaan, mikäli tilaa on. Tarjolla on mm. musiikin perusteita, kuoroja ja bändisoittoa.

Lukukausimaksu maksetaan 3 erässä syys-marraskuussa. 

 • 15 min/ vko solistisesti, ei ryhmätunteja = 247,2€ (84€/ erä)
 • 20 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 360,5€ (121,8€/ erä)
 • 25 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 408,9€ (138 €/erä)
 • 30 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 447€ (150,7€/ erä)
 • 40 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 529,4€ (178,1€/ erä)
 • 45 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 592,25€ (199€/ erä)
 • 50 min/ vko solistisesti + ryhmätunnit = 650€ (218,3€/ erä)

Vantaan Musaiikki ry:n jäsenmaksu 5€/ lukukausi maksetaan maksuerien yhteydessä. Soitonopetuksen sisarusalennus on 10%. Alennuksen saa toinen sisaruksista. Jos tunnin pituus ei ole sama, alennuksen saa se, jonka tunti on lyhyempi tai opetusmaksu pienempi.

Sivuaineen hinnassa on 20% alennus verrattuna pääaineen hintaan.

Edulliset "kaveritunnit": Oppitunnin ja syyslukukauden maksut voi myös jakaa soittokaverin kanssa! Silloin opetukseen ei kuulu erikseen ryhmätunteja:

 • 30 min/ vko kaverin kanssa = 247,2€/ lapsi (84€/ kolme erää)
 • 30 min/ vko kolme kaverusta = 165€/ lapsi (56,7€/ kolme erää)
 • 40 min/ vko kaverin kanssa = 325,5€/ lapsi (110,2€/ kolme erää)
 • 40 min/ vko kolme kaverusta = 217€/ lapsi (74€/ kolme erää)

Tällaisia kaveritunteja tarjolla mm. viulussa, kitarassa, nokkahuilussa, kanteleessa ja pianossa. Molemmat kaverukset laittavat ilmoittautumiseen lisätiedoiksi soittoparin nimen.

Jos oppilaalle varataan kolme lisäsoittotuntia, lisäpaketin hinta on 20% lukukausimaksusta. 

- Martinlaakson ja Lehtikuusen kouluilla ON SOITTOSTARTTIOPETUSTA MUSIIKKILUOKKIEN OPPILAILLE ja niille, jotka keväällä pyrkivät musiikkiluokille. Hinnat ovat erittäin alhaiset (39€/ peruspaketti), koska opetus on Opetusministeriön tukemaa kokeilua.

- AURINKOKIVESSÄ Kitarastartin viime vuonna aloittaneet saavat jatkaa tuetuin opetusmaksuin.  

Laajan oppimäärän tasosuoritusten suoritusmaksu on 30€, kun suoritetaan isompi tasokokonaisuus (6/10 - perustaso 1, 8/10 - perustaso 2 tai 10/10 - perustaso 3) valmiiksi. Muut tasosuoritukset ovat maksuttomia ja ne tehdään oppilaskonserttien yhteydessä.

Oppilaasta johtuvia poissaoloja ei korvata, mutta opettajan joutuessa peruuttamaan, tunti korvataan esim. kauden lopussa. Yksi tällainen tunti voidaan korvata luokkatuntina.

Syyslukukaudella mukana olevat oppilaat jatkavat lukuvuottaan automaattisesti myös kevätlukukaudelle. Jos oppilas ei jatka enää keväällä, lukuvuosi on mahdollista keskeyttää syyslukukauden jälkeen ilmoittamalla asiasta kirjallisesti sähköpostilla 1.12. mennessä osoitteeseen musaiikki(at)musaiikki.fi

Kaikki kevätlukukaudella soittaneet oppilaat vastaavat huhtikuussa sähköpostikyselyyn, jossa ilmoittavat joko jatkamisesta syksyllä 2017 tai opintojen lopettamisesta/ keskeyttämisestä syksyksi. Jatkoilmoittautumisen voi tehdä myös kotisivujen ilmoittautumislomakkeella.

MUSIIKKILEIKKIKOULUOPETUS:

Muskariopetuksen hinta on 99€ / lukukausi. Muskarin ja muiden ryhmäopetusaineiden opetusmaksuissa on jo valmiiksi mukana jäsenmaksusuoritus. Muita maksuja ei ole.

Soitinkarusellin lukukausimaksu on 130€. 

Muskariopetuksessa (lastenhoidollisista syistä) mukana säännöllisesti kulkevista isommista tai pienemmistä sisaruksista tulee myös maksu. (Ei kuitenkaan muskarilukukauden alkaessa alle 3 kk vauvoista.) Jos sisarus on mukana vain tilapäisesti, maksua ei sisaruksesta tule. Muskareissa sisarusalennus 10% annetaan ainoastaan kaksosille/ kolmosille.

RYHMÄOPETUS PÄÄAINEENA:

Naiskuoro 130€/ lukukausi, ei sisällä harjoitusleirejä. 

Lapsikuoro 39€/ lukukausi 

Bändikoulu 125€/ lukukausi (10 opetuskertaa x 40 min, pelkkä bändi, ei soittotunteja.)

Bändisoittoon ja muihin ryhmiin voi siis ilmoittautua myös, vaikka ei käy Musaiikin soittotunneilla. Bändiryhmä syntyy, jos vähintään 4 oppilasta ilmoittautuu kymmenelle opetuskerralle.

YLEISTÄ MAKSUISTA:

Lukukausimaksuun sitoudutaan ilmoittautumalla opetukseen. Ilmoittautumisen voi perua kirjallisesti viikkoa ennen uuden lukukauden alkua asti. Kokeilukertoja ei ole, paitsi naiskuorossa yksi kokeilu 10€:n kokeilumaksulla.

Keväällä opinnoissa mukana olleet oppilaat antavat toimistolle jatkoilmoittautumistiedot viimeistään toukokuun aikana joko paperisella lomakkeella tai vapaamuotoisesti sähköpostitse. Myös jatkoilmoittautumisen voi perua viimeistään viikkoa ennen seuraavan lukukauden aloitusta, jotta oppilaspaikka vapautuu ajoissa, eikä alkavasta, uudesta lukukaudesta tule maksua. 

Oppilaasta johtuvia poissaoloja ei korvata (esim. oppilaan matka tai sairaus). Opettajan poissaolokerrat korvataan, mutta koska sijaista on joskus mahdotonta saada, Musaiikki varaa option yhteen opettajan sairauspoissaoloon/ lukukausi ilman sijaista tai korvaavaa kertaa. Tätä pyritään kuitenkin välttämään.