Soitonopetuksen opetusmaksut, syyslukukausi 2023

Opetus sisältää 14 omaa soittotuntia + esiintymisviikon eli vapaaehtoiset esiintymiset solistisesti ja/ tai yhtyeissä + maksuttoman, vapaaehtoisen osallistumisen vapaavalintaiseen ryhmäopetukseen.

Lukukausimaksu maksetaan 3 erässä: 

 • 15 min/ vko solistisesti = 322€ (107,3€/ erä)  
 • 20 min/ vko solistisesti = 420 € (140€/ erä)  
 • 25 min/ vko solistisesti = 490€ (163,3 €/erä) 
 • 30 min/ vko solistisesti = 546€ (182 €/ erä)  
 • 40 min/ vko solistisesti = 672€ (224/ erä) 
 • 45 min/ vko solistisesti = 725€ (241,7€/ erä) 

(Joiltain opettajilta on mahdollista varata opetusta kaksi kertaa viikossa tai enemmän opetuskertoja, jos oppilas niin haluaa. Maksut nousevat silloin samassa suhteessa.)

Jos soitonopetuskertoja on vain 12, ovat tunnit vastaavasti edullisemmat:

Lukukausimaksu maksetaan 3 erässä:

 • 15 min/ vko solistisesti = 276€ (107,3€/ erä) 
 • 20 min/ vko solistisesti = 360€ (140€/ erä)
 • 25 min/ vko solistisesti = 420€ (163,3 €/erä) 
 • 30 min/ vko solistisesti = 468€ (182€/ erä) 
 • 40 min/ vko solistisesti = 576€ (224€/ erä) 
 • 45 min/ vko solistisesti = 621€ (241,7€/ erä) 

Vantaan Musaiikki ry:n jäsenmaksu 5€/ lukukausi maksetaan maksuerien yhteydessä. Soitonopetuksen sisarusalennus on 5%. Alennuksen saa toinen sisaruksista. Jos tunnin pituus ei ole sama, alennuksen saa se, jonka tunti on lyhyempi tai opetusmaksu pienempi. Sivuaineen hinnassa on 10% alennus verrattuna pääaineen hintaan.

Oppilaasta johtuvia poissaoloja ei korvata, mutta opettajan joutuessa peruuttamaan, tunti korvataan esim. kauden lopussa. Yksi tällainen tunti voidaan korvata luokkatuntina.

Ilmoittauduttaessa sitoudutaan koko lukuvuoteen. Syyslukukaudella mukana olevat oppilaat jatkavat lukuvuottaan automaattisesti myös kevätlukukaudelle, eikä uutta ilmoittautumista keväälle tarvita. Pelkästään syyslukukauden ajan opiskelevien tulisi siis muistaa ilmoittaa 1.12. mennessä kirjallisesti sähköpostilla os. musaiikki(at)musaiikki.fi, jos ei jatka, niin kevätlukukauden lukukausimaksu mitätöidään.

Kaikki kevätlukukaudella soittaneet oppilaat vastaavat toukokuussa sähköpostikyselyyn, jossa ilmoittavat joko jatkamisesta syksyllä 2023 tai opintojen lopettamisesta/ keskeyttämisestä. Jatkoilmoittautumisen syksylle 2023 voi tehdä vaihtoehtoisesti kotisivujen ilmoittautumislomakkeella.

Muskarin opetusmaksut

 • Syyslukukauden 2023 opetusmaksu on 116€/ lapsi tavallisissa ja sisarusmuskariryhmissä sisältäen jäsenmaksun, jota ei makseta erikseen. Opetuskertoja on 14.
 • Soitinkarusellin vastaava hinta on 150€/ lapsi. (Opetuskertoja on, kuten soitonopetuksessa 14.)

Uusia muskarioppilaita otetaan mukaan myös kesken lukuvuotta, mikäli ryhmissä on tilaa. Uudet oppilaat saavat hyvitystä niistä ensimmäisistä opetuskerroista, jotka on ehditty pitää ennen ilmoittautumista.

Ilmoittauduttaessa sitoudutaan koko lukuvuoden 2023-24 opintoihin. Kausi jatkuu automaattisesti keväälle. Jos oppilas ei jatka enää kevätlukukaudella, muskari on mahdollista keskeyttää syyslukukauden jälkeen ilmoittamalla asiasta kirjallisesti sähköpostilla 1.12. mennessä osoitteeseen musaiikki(at)musaiikki.fi. Tällöin kevätlukukauden muskarilasku samalla mitätöidään.

Jatkavat muskarioppilaat ilmoittautuvat mieluiten sähköisellä lomakkeella uudelle lukuvuodelle, mutta jatkoilmoittautuminen on mahdollista tehdä myös sähköpostikyselyyn vastaamalla. Musaiikki ei tarjoa muskariopetuksessa sisarusalennuksia. 

Muskariryhmään säännöllisesti mukaan lastenhoidollisista syistä otetuista, ryhmän kannalta "väärän ikäisistä" sisaruksista peritään myös maksu. Tämä ei kuitenkaan koske kauden alkaessa alle 2 kk ikäisiä vauvoja, jotka ovat mukana isomman sisaruksen muskariryhmässä. Jos sisarus on mukana vain tilapäisesti ja poikkeuksellisesti, maksua  sisaruksesta ei tule.