Ryhmäopetusperiodi, syksy 2017

Lukukausimaksuun, soittotuntien ohelle, sisältyy mahdollisuus osallistua ilman lisämaksua ryhmäopetukseen. 

Ryhmiin ilmoittaudutaan kotisivuilta löytyvällä "Ryhmäopetuksen ilmoittautumislomakkeella". Lukukausimaksuun sisältyvää ryhmäopetusta tarjotaan yleensä 4 x 40 min/ lukukausi.

 

Ryhmäopetuksen periaatteet

Ryhmäopetukseen ei ole pakko osallistua, mutta osallistumatta jättämistä ei myöskään hyvitetä maksuissa. Ryhmä tukee oppilaan musiikillista kasvua ja kehitystä ja ryhmäopetus tuo usein myös iloa ja intoa oppimiseen.

Taiteen perusopetuksen yleisessä oppimäärässä musiikkiopisto-opinnot koostuvat mosaiikkimaisesti erilaisista vapaavalintaisista opintokokonaisuuksista, joita oppilas on suorittanut esim. ryhmäopetusperiodeilla, soittotunneilla tai tanssitunneilla. Tästä tulee myös musiikkikoulumme nimi MUSAIIKKI.

Kun valmiita opintokokonaisuuksia on kertynyt 10 kappaletta, oppilas saa musiikkikoulun päättötodistuksen. Samaa opintokokonaisuutta on mahdollisuus suorittaa useampia kertoja. Siten on täysin mahdollista saada päättötodistus vaikkapa vain pelkkään kuoroon vuodesta toiseen osallistumalla.  

Musaiikissa on tarjolla esim. seuraavia opintokokonaisuusvaihtoehtoja:

1. Soittotunnit / laulutunnit 2. Lapsikuoro 3. Naiskuoro 4. Bändisoitto 5. Musiikin perusteet 6. Taiteittenvälisyys (itämainen tanssi) 7. Soittimen ryhmäopetus (esim. jousiryhmä tai rumpuryhmä) 8. Maailmanmusiikki 9. Rytmiikka 10. Musiikkiteknologia.

Tilapäisestä poissaolosta tulee ilmoittaa ryhmän opettajalle tekstarilla.

Otamme oppilaisiin yhteyttä ainoastaan siinä tapauksessa, että ryhmiä täytyy järjestellä jälkikäteen tai jos toivomaanne ryhmää ei ilmoittautuneiden vähäisen määrän vuoksi ole syntynyt. Jos mitään ei kuulu, olette tervetulleet siihen ryhmään, johon olette ilmoittautuneet, aikataulun mukaisesti.

Tervetuloa musisoimaan ryhmiin!

Kutakin ryhmää ohjaavat opettajat vastaavat tarvittaessa puhelimitse/ oman sähköpostinsa välityksellä ryhmäänsä koskeviin tiedusteluihin. (Opettajien yhteystiedot löytyvät kohdasta "Opettajat".)

Syksyn 2017 ryhmäopetuksen aikataulusuunnitelma  ilmestyy elokuun lopulla kohtaan "Ryhmäopetus".