Musaiikin lapsikuoro keväällä 2019

LAPSIKUORO 6–12-vuotiaille 
klo 17.20-18 keskiviikkoisin Maitorpan päiväkodilla
Harjoittelemme humoristista kuorosarjaa: Luonnekuvia, Jukka Itkosen mainioihin teksteihin. Aloitus 16.1. Hinta 80€/ lapsi. Musaiikin soittotunneilla käyville maksuton.
Opettaja: Katri Olander/ Martta Saksa
***
MUSIIKIN PERUSTEET HAUSKASTI LAULAEN JA iPadeillä 9-12-vuotiaille
klo 18.00-18.40 keskiviikkoisin Maitorpan päiväkodilla
Jos on omia i-padejä, ne kannattaa ottaa mukaan! Teemme hauskoja, luovia tehtäviä yhdistäen oppimisen ja hauskuuden. Aloitus 16.1. Hinta 80€/ lapsi. Musaiikin soittotunneilla käyville maksuton. Opettaja: Katri Olander/ Martta Saksa
*******

Historiaa

Musaiikin lapsikuoron on perustanut Katri Olander. Se aloitti toimintansa syksyllä 2008 Seutulan koululla. Ensimmäisenä toimintavuonna kuoro teki yhteistyötä Vantaan lapsibaletin kanssa ja yhteistyö huipentui esitykseen Patotien salissa.

Syksyllä 2009 kuoro esiintyi Seutulan koululle esittäen lasten itse käsikirjoittaman musiikkinäytelmän: Pieni Rosvolapsitarina.

Kuoron harjoitukset siirtyivät vähitellen Kivistön koululle ja seuraava isompi projekti oli pienoismusikaali "Urpo ja Turpo villissä lännessä", keväällä 2010. Esitykset perustuivat Hannele Huovin tekstiin ja Soili Perkiön lauluihin. Säestävänä bändinä avusti joukko Musaiikin opettajia. Vantaan kaupunki tuki esitystä, jota tulivat Husaaritien päiväkodille saliin kuuntelemaan mm. Kivistön koulun oppilaat.

Marju Kurba sai lapsikuoron johdettavakseen syyskuusta 2011 alkaen. Kuoro on esiintynyt säännöllisesti mm. Musaiikin kevät- ja joulukonserteissa sekä Seutulan elojuhlilla.

Katri Olander johti taas lapsikuoroa lukuvuoden 2013-14 ajan. Kuoro esiintyi Martinus-salissa bändin säestyksellä ja Musaico-kuoron kanssa, Musaiikin juhlakonsertissa 7.5.2014. Ohjelmassa oli mm. Kai Olanderin säveltämiä lauluja Ötökkämusikaalista. 

Lapsikuoro tekee säännöllisesti yhteistyötä Musaiikin naiskuoro Musaicon kanssa ja kuoroilla on ollut lukuisia yhteisesiintymisiä.

Marju Kurban kouluttaman lapsikuoron yhteisesiintyminen oli mm. 8.5. klo 18.30 Martinlaakson auditoriossa yhdessä Martinlaakson koulun 3.-5. musiikkiluokkien ja koulun kuorokerhon kanssa. Teema: Elokuvamusiikki ja musikaalit. 

Hyönteisten revyy-musikaalilla oli neljä esitystä Martinus-salissa keväällä 2018. Lapsikuorolaiset saivat kuorovalmennuksen Soittostartti-projektin kautta. Lähes kaikki kuorossa laulaneet lapset olivat saaneet myös eri instumenteissa soittotunteja Soittostartti-projektissa.